Intraderma Concept

Koppling mellan en frisk mage och en välmående hud

Det sägs att huden är kroppens spegel. När man börjar behandla och vårda insidan, blir oftast den yttre hälsan bättre – dvs huden. Detta koncept kommer från Alpha Plus och bygger på kliniska studier och framgångsrik forskning och bygger upp epitelbarriärerna i huden – inifrån och ut.

Många människor har olika typer av hudproblem och ett stort antal människor upplever sin hy som känslig.

Det finns en rad olika yttre faktorer som påverkar huden, till exempel kemiska ämnen, miljöpåfrestningar, luftföroreningar, samt solljus. En frisk hud skall normalt sett klara av dessa belastningar. Som alla andra organ i kroppen är huden beroende av en väl fungerande mage och tarm – 70 % av immunförsvaret och stort sett hela näringsupptaget sitter i tarmen. Därför är tarmens funktion väldig viktig för en frisk och väl fungerande hud.

Tarmslemhinnan och huden består av viktiga epitelbarriärer där huden skyddar oss från extern påverkan och tarmen är vårt interna filter. Man skulle kunna uttrycka det som att en svag hud ”läcker utifrån och in” i kroppen och att en försvagad tarmfunktion ”läcker inifrån och ut” i kroppen. En skadad tarm släpper igenom främmande mikroämnen som svamp, bakterier osmält föda och andra skadliga ämnen. Dessa ämnen passerar ut i blodbanan och vidare till kroppens vävnader där de kan orsaka immunreaktioner.
Detta i sin tur skapar inflammations­processer, överbelastningar, allergiska reaktioner, näringsbrister och även hudproblem som kan vara jobbiga att ta hand om.

I Intraderma Conceptet ingår tre produkter:

• Antioxidant Synergi(NY produkt)- en samverkande blandning antioxidanta komplex med vitaminer, mineraler och växtnäringsämnen som förebygger och motverkar cellulära skador mm.
  • Nutrimonium – ett näringspulver med vitaminer, mineraler, mjölksyrebakterier, antiinflammatoriska fytonäringsämnen och aminosyror som bidrar till immunförsvarets normala funktion samt motverkar oxidativ stress mm.
  • Omega EFA – en blandning av omega fettsyror som verkar anti-age på huden då de har en antiinflammatorisk effekt.  Mycket bra för torr, oelastisk hud och sägs kunna bidra till ökad kollagenproduktion i huden samt förbättra immunförsvaret. Stärker epitelbarriären samt balanserar cellkommunikationen mm.

Emmakliniken Skönhet & Hälsa fokuserar på att lösa problematiska hudtillstånd, därför har vi tagit in ett fåtal produkter från Alpha Plus som ett komplement till våra avancerade hud- och kroppsvårdsbehandlingar.

Vi erbjuder alltid konsultationer innan behandling och nu kan vi alltså också erbjuda ytterligare invärtes behandlingar för bästa resultat.

Boka din tid på 0155-26 78 55 eller info@emmakliniken.se

/Emma och Monika