iS Clinical Cancer Care

Oktober månad –

– brukar vara den månaden om året då vi fokuserar på att bekämpa och besegra cancer. Vi vill då lyfta fram vårt favoritmärke bland våra hudvårdsprodukter – iS CLINICAL(Innovative Skincare)som gör ett enormt fint arbete både på hudskador i samband med kemo- och strålningsterapi samt vid forskning därom. Som vi redan vet så ger en fin hud ett bättre självförtroende och mående, vilket i sin tur kan vara till stor hjälp om man kämpar mot cancer och har fått hudskador pga behandlingarna.

Fakta om iS CLINICALs arbete mot cancer

IS CLINICALs produkter används av strålkliniker på flera sjukhus i USA, däribland Washington Cancer Institute, Washington D.C. Strålningsonkologer har använt iS CLINICALs produkter i alla faser av strålterapin med goda resultat. Från starten på strålbehandlingen, genom alla faser och tills dermal fibrosis inträffar, vilket är vanligtvis 6-12 månader efter strålbehandling.

Det är vid behandling av bröstcancer som strålningsonkologerna använt iS CLINICALs produkter men produkterna kan användas säkert och effektivt vid alla typer av strålbehandling. Undantaget är om strålbehandling ges för en hudstörning som exempelvis hudcancer. I dessa fall ska produkterna inte användas förrän ytterligare bevis finns om effekter.

Hudsjukdomar som behandlas med strålning är dock sällsynta och de flesta patienter kommer för behandling mot bröstcancer. Strålbehandlingar kan orsaka allvarliga skador på huden och vid sådana oönskade bieffekter är IS CLINICALs produkter till stor hjälp vid kontroll och lindring.

Den önskade effekten av strålterapi är att neutralisera/förstöra cancerinfekterade celler, dessa celler ligger långt under hudskikten. iS CLINICALs produkter tränger inte in i de djupaste hudskikten och påverkar därför inte strålningens effekter.

Läs mer här om iS Clinical Cancer Care och om vilka produkter som passar bäst att använda vid denna skadade hud.

/Emma