Unik behandling för alla sorters pigmenteringar – för alla hudtyper

Cosmelan pigmentbehandling är en unik behandling avsedd för att utjämna hudtoner och reducera/ta bort pigmentfläckar som orsakats av melanin på ansikte, hals och händer. Behandlingen innehåller kraftfullt verkande ämnen som bryter ner ytskikten i huden och stimulerar cellförnyelsen. Passar alla hudtyper och etniciteter – alla som önskar en fräschare och jämnare hud.

Cosmelan hämmar ett enzym som kallas tyrosinas och som är ansvarig för tillverkningen av melanin. Genom att sakta ner melaninproduktionen kommer mörka fläckar att blekna.

Cosmelan pigmentbehandling kan användas både i ansiktet och på kroppen. Alla typer av hyperpigmentering kan förbättras:

  • Melasma (bruna till gråa, symmetriska, hyperpigmenterade områden i panna, över kinder, läppar och haka)
  • Pigmenteringar efter akne och ärr
  • Solfläckar som är för ljusa för laser eller där hudtypen inte tillåter laserbehandling
  • Dessutom hudens spänst och lyster

Fördelar med Cosmelan pigmentbehandling

  • Minskar mörka fläckar och hyperpigmentering
  • Effektiv vid behandling av melasma
  • Ingen konvalescens
  • Snabba resultat
  • Fungerar för alla hudtyper
  • Har få biverkningar förutom fjällning

Hur går behandlingen till?

Cosmelan Peelbehandling omfattar två steg, varav det första sker på vår klinik och det andra utförs hemma. I det första steget appliceras en pigmenthämmande lermask i ansiktet. Behandlingen tar ca 30 minuter. Masken ska sedan sitta kvar i ansiktet i 8-12 timmar beroende på hudtyp. Det är därför lämpligt att vara ledig resten av dagen.

Steg två är en hemmabehandling med pigmentreglerande creme som appliceras enligt ett specifikt nedtrappningsschema. Produkter och behandlingsschema får du med dig hem efter din behandling och ingår i behandlingspriset.

Efter behandlingen

Det är viktigt att följa den angivna behandlingsrutinen noga för att uppnå bästa möjliga resultat. Huden kan blir känslig, torr och röd de första två veckorna under behandlingen. Solexponering bör undvikas och en daglig, hög SPF på det behandlade området är ett måste.

Dagen där masken sitter i väljer de flesta att ta ledigt. Fjällningen från peelen varierar från person till person och kan vara i vissa fall vara i flera veckor.

Inom några veckor kommer du märka att pigmentfläckar börjar blekna och hudens lyster ökar. Huden får en glänsande och hälsosammare färg. Resultatet förbättras successivt och stabiliseras under behandlingens gång. Vi rekommenderar en behandling och med fortsatt rätt hudvård och solskydd håller effekten i sig i många månader och ibland även år. Vid behov kan peelen behöva göras om.

Risker och komplikationer

Initiala biverkningar av pigmentbehandlingen kan vara mild till måttlig rodnad och obehag (liknar solbränna). Det är också vanligt att huden känns torr eller kliar. I sällsynta fall kan allergiska reaktioner mot något av innehållsämnen.

Boka behandling

För att boka behandling behöver du först boka en konsultation. Kanske passar en annan behandling dig bättre.

Vem är inte lämpad för behandlingen?

Om du är gravid, ammar eller har använt Roaccutan under de senaste sex månaderna, måste du vänta med behandlingen. Samma gäller aktiva inflammatoriska hudtillstånd som t.ex. Rosacea.

Vad kostar behandlingen?

Cosmelan är en paketbehandling. I detta paket ingår själva peelingbehandlingen på kliniken – Cosmelan 1. Behandlande creme med aktiva depigmenterande ingredienser – Cosmelan 2, Melan recovery, Melanin spf 130+ pigment control samt en anti-stress mask att applicera efter att den första cosmelanmasken avlägsnats från huden att använda hemma.

Vid mycket svåra fall av pigmentering eller där de suttit länge, kan en extra Cosmelan Homekit hemmabehandling behövas och bekostas då av kunden(2 995 kr).

5 200 kr, 40 min

 

 


Bilder före och efter behandling

Hormonell pigmentering orsakad av UV-ljus – cosmelan

Kvinna i 25-årsåldern med melasma – hormonella pigmenteringar

Bild 1: Innan behandling

Bild 2: En månad senare. Behandlingen är klar efter ca 6 månaders hembehandling.

Hormonell pigmentering orsakad av UV-ljus – cosmelan

Kvinna i 50-årsåldern med melasma – hormonella pigmenteringar

Bild 1: Innan behandling.

Bild 2: En månad senare. Behandlingen är klar efter ca 6 månaders hembehandling. Cosmelan pigmentbehandling.