Powerlite IPL Skin Rejuvenation

Skonsam och effektiv metod för ytliga kärl, ojämn pigmentering samt rynkor och linjer

IPL hudförbättring

På ett skonsamt och effektivt vis kan vi behandla ytliga kärl och rodnad, pigmenteringar, pigmentfläckar och solskador med IPL – ett högt, intensivt pulsat ljus. Behandlingen går relativt snabbt och ger ett omedelbart resultat. Huden får en jämn ton och ny lyster. Den här behandlingen ökar kollagenstimuleringen och verkar på lång sikt för ett bättre hudtillstånd.

 

Hudföryngring

Intensivt pulserande ljus skickas genom överhuden och energin koncentreras till de djupare delarna av underhuden. Ljuset genererar värme och vid runt 60 grader stimulerar det cellerna i kroppen att producera mer kollagen och elastin. Undersökningar visar att metoden effektivt minskar fina linjer och ytliga blodkärl samt ger en fräschare och fastare hud.

Ytliga blodkärl

Ytliga blodkärl behandlas genom att hemoglobinet som finns i blodkärlen absorberar ljuset. När temperaturen når 60-65 grader koagulerar blodet vilket får till följd att blodkärlen kollapsar och därmed försvinner.

Pigmentfläckar

När pigmentfläckar behandlas absorberas ljuset av pigmentet melanin och omvandlas till värmeenergi som selektivt förstör oönskat pigment. Omgivande hud skadas inte.

Vem kan behandlas och vilka områden?

Vi kan behandla alla kroppsdelar men vanligast är ansikte, hals, nacke och händer samt andra delar som är eller har blivit utsatta för uv-strålar från solen. De flesta personer kan behandlas och ålder eller kön spelar ingen roll. Ju ljusare din hud är desto intensivare behandling kan utföras. Åldersfläckar, solskadad hud, ytliga blodkärl, fina linjer, acne och rosacea är exempel på vad som kan behandlas.

Behandlingen

Ljuspulsen kan liknas vid en kamerablixt och brukar kännas som ett stick. Sticket följs ibland av en känsla av ökad värme i huden. Efter behandlingen kan en svag rodnad eller svullnad uppstå som försvinner inom några dagar. Typen av hudproblem avgör hur många behandlingar som krävs. I genomsnitt behövs en serie av 2–5 behandlingar med ett intervall på ca 3 veckor. Det kan vara nödvändigt att göra återbehandlingar efter 3–6 månader.

Att tänka på

Låt din hud vila från solning och solarium en månad före och en månad efter behandling samt använd alltid solskyddsfaktor.

Före- och efterbilder
IPL ljusbehandling

Kvinna i 70-årsåldern

Bild 1: Före IPL hudförbättring.

Bild 2: Tre månader senare med totalt tre behandlingar av IPL ljusbehandling.

 

 

 

 

 

 

 


Priser på hudförbättring med Powerlite IPL:

Ansiktet, hela (70 min) 2 500 kr –  “Powerlite Glow” ink AHA-peel och Powerlites egna MASQ+ Intensive

Dekolletage (40 min) 1 800 kr

Haka (20 min) 1 200 kr

Hals (30 min) 1 500 kr

Händer (30 min) 1 500 kr

Kinder (30 min) 1 500 kr

Näsvingar (20 min) 1 200 kr

Panna (30 min) 1 500 kr

Överläpp och haka ( 30 min) 1 500 kr

Enstaka pulser vid kärl/pigment 1-2 st  400 kr

Enstaka pulser 3-4 st  700 kr

Enstaka pulser 5-10 st  900 kr