Powerlite IPL

Skonsam och effektiv permanent hårborttagning med intensivt pulsat ljus

Är du less på att behöva raka och vaxa dig? Vill du bli av med din oönskade hårväxt för gott?

Med vår Powerlite IPL blir du av med din oönskade hårväxt på hela kroppen. För att uppnå en permanent hårborttagning brukar 4–8 IPL-behandlingar behövas. Det bör gå ca 6–8 veckor mellan behandlingarna och eftersom håret växer i olika cykler måste nytt hår hunnit växa ut innan en ny behandling kan genomföras.

Vem kan behandlas och vilka områden?

De flesta hår- och hudtyper går att behandla men generellt blir resultatet snabbare och bättre för mörkare hår på ljusare hy. Håret måste alltid innehålla melanin (pigmentet som ger hårstrået dess färg) för att behandlingen ska vara effektiv. Därmed fungerar inte metoden på grå och vita eller mycket ljusa hårstrån. Även rött hår kan vara svårt att behandla då det innehåller mindre pigment. I dagsläget är det bara diatermi och vaxning som fungerar på grå och vita strån.

IPL-metoden fungerar lika bra i ansiktet som på kroppen och har inga begränsningar vad gäller behandlingsområde. Vid kraftig hårväxt som till exempel skäggväxt kan det dock krävas fler behandlingar.

Behandlingen – snabb, säker och smärtfri

Ljuspulsen brukar kännas som en lätt ilning eller kittling men många känner överhuvudtaget ingenting. Efter behandlingen kan i vissa fall en lätt rodnad uppstå som försvinner inom några timmar.

Behandlingstiden varierar men en armhåla tar cirka 10 minuter att behandla och ett ben tar upp till en timme. Vid varje behandling förstörs normalt 60–90 % av hårsäckarna i tillväxtfasen, varför innebär att totalt 4-8 behandlingar brukar behövas.

Att tänka på

Låt din hud vila från solning utomhus eller i solarium en månad före och en vecka efter behandling. Mellan behandlingarna rakas eller klipps håret bort. Använd inga metoder som avlägsnar hårroten som t.ex. vaxning eller pincettplockning.

Före- och efterbilder
Hår på arm, före
Hår på arm, före
Arm, efter
Arm, efter
Priser på permanent hårborttagning med Powerlite IPL:

Alla är vi olika. Vi har olika storlek på våra kroppar och olika mängd hår på den samma. Därför är de priser som följer endast riktlinjer och du får alltid reda på exakt pris vid den inledande konsultationen. Efter den konsultationen kan vi tillsammans lägga upp en behandlingsplan. Det blir billigare för dig i längden att boka en hel kur eftersom vi då kan erbjuda 15% rabatt fr o m femte behandlingen.

Armhålor/ Axiller (20 min) 1 200 kr

Bikinilinje (30 min) 1 500 kr

Enstaka strån 300 kr /puls

Haka (20 min) 1 000 kr

Haka och hals (30 min) 1 500 kr

Haka och polisong (30 min) 1 500 kr

Hela ansiktet (60 min) 2 200 kr

Kinder (30 min) 1 500 kr

Hela armar (60 min) från 2 200 kr

Hela ben (90 min) från 3 500 kr

Hela ben ink bikini (120 min) från 4 500 kr

Händer eller fötter (30 min) 1 500 kr

Lår (60 min) från 2 200kr

Lår inkl bikini (90 min) från 3 500 kr

”Magsträng” (15 min) 900 kr

Underarmar (40 min) från 1 800 kr

Underben (60 min) från 2 200 kr

Överläpp (15 min) 900 kr

Överläpp och haka (30 min) 1 500 kr