MicroGold logo

Microchanneling – inslussning av effektiva serum i huden genom mikrokanalteknik.

Med MicroGold kan vi effektivt behandla åldrande hud, sträckmärken/bristningar, fina linjer och rynkor, mörka fläckar, hyperpigmenteringar och ärr samtidigt som huden återfuktas, fylls ut och föryngras.

På Emmakliniken arbetar vi framför allt med MicroGold – microchanneling för hudförbättring samt mot håravfall.

Vad är MicroGold – Microchanneling?

Detta är en minimalt invasiv hudföryngrande behandling med fina nålar som både stimulerar kroppens eget kollagen samt slussar ned verksamma ingredienser.

MicroGold består av en behållare för serum och ett nålhus med 20 nålar. De supertunna nålarna tillverkas av titan och är överdragna av guld. De 24 karats guldnålarna har mikrokanaler som låter serumet föras rätt ner i huden på ett kontrollerat vis och på ett visst djup, när nålarna trycks in i huden.

MicroGold är självklart CE-märkt.

Skillnaden mellan traditionell microneedling och microchanneling med MicroGold är att MicroGolds nålar har kanaler. Produkten följer därför ned i huden och släpps på valt nåldjup.

Hur går behandlingen till?

MicroGold skapar små, nästan osynliga kanaler i huden som låter verksamma ingredienser lätt transporteras ned i huden på det djup där de kan göra nytta och skapa långvarig effekt. Huden tar till sig tillväxtfaktorerna och reagerar genom att förnya sig själv med hjälp av dess egen läkningsprocess.

Är MicroGold-behandlingen säker?

Denna avancerade form och utveckling av microneedling är säker och kan användas på områden där laserbehandlingar och djupgående peelingar vanligtvis inte utförs. Bedövning behövs ej. De små mikrokanalerna återsluts inom en timme, så infektioner efter en behandling är väldigt ovanlig.

Behandlingen kan utföras med 3-4 veckors mellanrum i kur 3-8 gånger om året eller som uppfräschande engångsbehandling 2-4 gånger om året.

MicroGold-microchanneling

Hela ansiktet behandlas med ett effektivt anti-age serum som ger djup återfuktning, spänst och elasticitet samt liv och lyster åt huden. Behandlingen avslutas med en lugnande och kylande ansiktsmask.


30 min 1700 kr