Ultra V Plasma

Ultra V Plasma har en kraftfullt lyftande effekt. De områden som är vanligast att behandla är hängande ögonlock men med Ultra V Plasma kan man även behandla påsar och lös hud under ögonen. Likaså “kråksparkar”vid ögonen, rynkor och fina linjer, hårda rynkor runt munnen, fina linjer på halsen, “hamsterpåsar” vid käklinjen samt hudförändringar, milier och andra hudflärpar.

Ultra V Plasma-metoden baseras på plasma (se faktaruta längre ner på sidan för mer info om plasma), en slags värmeenergi som genereras från likström och som ger en direkt sammandragande effekt på huden. Det här är en bra metod framför allt i de områden i ansiktet där huden är något tunnare, t ex runt ögonen.

Hur går Ultra V Plasma-behandlingen till?

Kliniska studier har påvisat att plasmaenergins värme verkligen har en uppstramande effekt av huden. Vid Ultra V Plasma-behandlingen penetrerar värmeenergin under kontrollerade former huden, vilket resulterar i en åtstramande effekt i det aktuella området. Metoden använder sig av en elektrod som inte ska beröra huden.

När elektroden närmar sig hudytans fukt, produceras en mycket liten så kallad ”plasmablixt” som då hoppar från elektrodens spets till huden och gör att överflödig vätska ångas ut, vilket resulterar i en omedelbar åtstramning. Den ytliga “skadan” som uppstår stimulerar hudens förnyelse av fibroblaster (typ av bindvävscell), som är en viktig del i hudens självläkning och kollagenproduktion. Dessa ytliga skador syns som mikromillimeter små avdunstningar/bruna punkter på det behandlade området.

Behandlingen utförs mycket noggrant med hudanalys, kontroll av kontraindikationer, kundinformation och samtycke, efterbehandlingsråd m.m. Innan behandlingen bedövas huden.

Vilka effekter och resultat kan förväntas vid Ultra V Plasma behandling?

Det utvecklas ingen form av ström eller värme på huden. Själva elektroden blir inte heller varm. Efter behandlingen bildas bruna, torra prickar på huden som kommer att försvinna efter ca 5-7 dagar. Eftersom man endast arbetar i allra översta hudlagret kommer sår och ärr inte heller att uppstå eftersom hudens barriär inte bryts. Dagen efter syns en ökad rodnad och svullnad som vanligtvis försvinner inom 3-5 dagar

Redan omedelbart efter behandlingen ses den lyftande effekten av Ultra V Plasma. Full effekt av behandlingen kan förväntas efter cirka 1-2 månader men kvalitetsförbättringen av huden kan pågå upp till sex månader.

Resultaten som uppnås är permanenta och behandlingen kan upprepas om ytterligare resultat önskas, dels för att förstärka effekten men också för att förebygga framtida åldrande. Ibland rekommenderas en kur på tre behandlingar.

Eftervården är viktig, därför ingår alltid Ultra V Idebenone Ampoule, en ampull med bl a effektiva antioxidanter för snabbare läkning och återhämtning.

Priser

Övre ögonlock, 50 min 5 000 kr
Undre ögonlock, 50 min 5 000 kr
Övre och undre ögonlock, 70 min 8 000 kr
Övre ögonlock och kråksparkar, 60 min 6 000 kr
Kråksparkar, 40 min 2 000 kr

Borttagning av hudförändringar, 30 min 1 000 – 2 000 kr

Munrynkor 2 000 – 5 000 kr
Hamsterpåsar 5 000 kr
Fina linjer på halsen 8 000 kr
Glabella 2 000 – 5 000 kr
Nasolabialveck 3 000 kr
Panna 4 500 kr
Dekolletage 9 000 kr

 

Före/efterbilder – Ultra V Plasma
Hängande ögonlock, påsar under ögonen och kråksparkar.
Ultra V Plasma

Behandling av övre och undre ögonlock samt kråksparkar med Ultra V Plasma på en kvinna i 50-årsåldern. Denna patient har svullna och ömtåliga områden under ögonen, därför behandlade vi de undre ögonlocken med försiktighet. Bilderna visar före och direkt efter plasmabehandlingen. Behandling utförd av Emma Bouvin-Karlsson, aukt hudterapeut.

Behandling av övre och undre ögonlock samt kråksparkar med Ultra V Plasma på en kvinna i 50-årsåldern. Denna patient har mycket överskottshud både på övre och undre locken och trots detta, orkar Ultra V Plasma lyfta och tighta till huden. Bilderna visar före och direkt efter plasmabehandlingen. Behandlingen utförd av Emma Bouvin-Karlsson, aukt hudterapeut.

Övre bilden: före behandling

Nedre bilden: resultat efter 2 veckor

Övre bilden: före behandling

Nedre bilden: resultat två månader efter en behandling

Vad är plasma?

Plasma är en gas som har laddats elektroniskt med fria, rörliga positiva och negativa elektroner. Om gasen värms tillräckligt mycket separeras elektronerna från atomkärnorna och plasma bildas. Man kan säga att plasman är en gas av laddade partiklar.Plasman har en mycket hög, inre energi och det är de elektroniskt laddade partiklarna i plasman som utgör ledningsförmågan. När plasmans molekyler och atomer slås samman och interagerar med fast yta, t ex huden och hudens fukt, visas plasman som en gniststråle även kallad “plasmablixt”. Denna blixt skapar en sammandragning av huden och återställer dess “täthet” samt eliminerar överflödig hud.