Hudvård med nanoteknologi

Liposomes

 Sesderma och Mediderma – innovativ hudvård från Spanien

Nanoteknik handlar om att framställa och att arbeta med olika material i atomstorlek 1-100 nanometer. Producera nya strukturer och komponenter med nanometriska dimensioner. Alltså använda sig av atomer och molekyler för att förbättra en viss produkt.

Hur kan nanotekniken tillämpas på ett område som hudvård? Jo, genom möjligheten att skapa mikroskopiska strukturer för att kunna transportera aktiva ingredienser till det önskade målet. Rynkor, linjer, pigmenteringar… Allt går att behandla. Dessa strukturer kallas liposomer nanostora blåsor vars sammansättning gör att de helt kan assimileras av kroppen. Tack vare sin storlek kan dessa nanokapslar transportera ingredienser genom olika strukturer såsom hud och hår, vilket fungerar ett sätt som tidigare varit helt otänkbart. SE bilden ovan!

I dessa liposomer kan det t ex finnas organiskt kisel, hyaluronsyra, salicylsyra, vitamin C, A, E mm. Dessa aktiva beståndsdelar bryts i vanliga fall ned av syre innan de når de nedersta hudlagren där tillväxten sker men med hjälp av nanotekniken hålls de intakta hela vägen till målet. De “tomma” nanosomerna innehåller antiinflammatoriska, antibakteriella och talgreglerande egenskaper vilket gör att de är bra för huden i sig.

Sesderma har över 450 produkter som riktar sig mot vanliga konsumenter medan Mediderma är den professionella linjen med behandlingsprodukter och kemiska peels för många olika indikationer. Det finns också ett sortiment med kosttillskott för att även kunna påverka hudproblemet inifrån som kallas Diet-Ses. Vissa av behandlingarna kopletteras med microneedling/Dermaroller Therapy. Läs mer om microneedling här.

Sammanfattning liposomer:

  • Extremt små blåsor som primärt är sammansatta av fosfolipider(fettsyror)
  • Liknar våra egna cellmembran i sammansättning och struktur
  • Kan transportera aktiva ingredienser (både fett- och vattenlösliga)och släppa dem vid målplatsen/hudproblemet
  • Skyddar de inkapslade aktiva ingredienserna och ger högre stabilitet till formulan/ingrediensen
  • Kan tas topiskt(lokalt på huden), oralt(invärtes genom munnen), oftalmiskt(i ögonen) och även iinjiceras.
  • Integrera mindre mängder av de aktiva beståndsdelar i de nedre hudlagren som är möjlig p g a deras höga penetrationsförmåga och kontrollerad frisättning av ingredienserna

Snart kan vi erbjuda dessa fantastiska och effektiva produkter även i de vanliga ansiktsbehandlingarna. Håll utkik på hemsidan och Facebook!

/Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.