Nu är Emmakliniken registrerat varumärke

Varumärke

Registrerat varumärke – vad betyder det?

Varumärket är det som symboliserar verksamhetens profil och anseende. Att registrera sitt varumärke hos PRV är det säkraste sättet att få ensamrätt till verksamhetens kännetecken. Registreringen gäller i tio år och kan därefter förlängas med tio år i taget.

Ensamrätten gör att ingen annan har rätt att använda märket på sina varor och tjänster eller i sin marknadsföring. Skulle det ändå hända handlar det om ett varumärkesintrång och då kan man vända sig till domstol.

Jag startade mitt företag Emmakliniken som nyutexaminerad hudterapeut 1992, endast 21 år gammal. Kliniken låg då i en gammaldags lokal på Köpmangatan i Gamla Staden, Eskilstuna. Jag arbetade med det nya aromaterapeutiska hudvårdsmärket Decléor som jag tror att de allra flesta hudvårdsintresserade känner till idag. Sedan dess har jag arbetat med många olika hudvårdprodukter, tillsammans med många kollegor och på många olika salonger, kliniker och SPA. Allt som oftast under Emmakliniken som egen företagare.

Med två kliniker och en webshop på gång tyckte jag att det var dags att registrera Emmakliniken som varumärke. Det är ju så mycket förknippat med mig, mitt driv och min vilja, min vision över resultatinriktad hudvård att jag inte kunde låta det hänga i luften längre – Emmakliniken lever vidare och det är jag mäkta stolt över!

Läs mer om oss här.

/Emma Bouvin-Karlsson