Rengör, reparera och återfukta sommartrött hud

Solen har lyst med sin frånvaro denna sommar men den ofta lite trötta sommarhuden behöver ändå fräschas upp. Bad och sol, svett och solkrämer täpper gärna igen porerna och huden behöver hjälp att få tillbaka sin lyster.

En frisk hud har en enastående förmåga att reparera sig själv och att hålla en bra fukt- och fettbalans. Därför är det extra viktigt efter sommaren och inför hösten att rengöra, exfoliera – som innebär att avlägsna döda celler från hudytan och samtidigt stimulera nybildning – och återfukta. På så sätt hjälper du huden att hålla sig frisk och reparera sig.

Ge huden en rejäl återhämtning efter sommaren

Mitt allra bästa råd är att gå till en auktoriserad hudterapeut för att få en ordentlig genomgång av din hud. Rengöring och peeling för att få bort döda hudceller och ytsmuts, portömning där hudterapeuten försiktigt lirkar bort pormaskar och orenheter. Gärna en massage för underliggande vävnad och lymfdränage, samt avslutande mask efter behov.

Till dessa behandlingar används naturligtvis passande hudvårdsprodukter för just din hudtyp och det du och din hy är i allra mest behov av. För bästa effekt efter sommaren när det gäller peelingen råder jag att göra en syrapeeling (kemisk peeling) med antingen mandelsyra eller glykolsyra (AHA). Som avslutning kan hudterapeuten ge dig tips om hur du ska sköta om din hud på allra bästa sätt, varje dag.

Unna dig en stund hos ett proffs och få en hy med glöd!

/Emma

rengör-reparera-–-splash-700

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.