Vackra händer och naglar

Se på dina händer – alla andra gör det. Alla hinner inte med en riktig manikyr, men du kommer långt med att hålla en fin form på naglarna och att smörja in nagelbanden med nagelolja. Precis som med hudvården är det bra att få till en rutin även för händerna.

Tips för händer och naglar inför sommarens alla fester:

  • Tvätta händerna med en mjukgörande tvål och skrubba naglarna med en mjuk nagelborste. Det finns även speciella skrubbkrämer till händerna. Låt gärna händerna vara i vattenbad med några droppar citron i ca 10 min.
  • Fila form på naglarna, välj en som passar dig. Oval eller fyrkantig är vanligast och fila utifrån och in mot mitten av nageln. Inget ”sågande”.
  • Lägg en nagelbandskräm eller nagelbandspeeling på nagelbanden och tryck försiktigt upp nagelbanden med en mjuk orangepinne. Klipp inte i nagelbanden, de skall skydda naglarna mot infektioner och svampangrepp.

När det är dags för lackning behöver nagelplattan var helt ren och torr. För säkerhets skull kan du göra rent med en acetonfri nagellacksborttagare innan baslackslagret. Baslacket ska skydda nageln mot missfärgningar, börja i mitten av nageln och ta sedan sida för sida. Följ upp med två lager av färgat lack och avsluta med överlack för bättre hållbarhet och glans. Se till att ha gott om tid och låt alla lager torka ordentligt.

För att undvika pigmenteringar är det viktigt att smörja in händerna med solskyddsfaktor. Om du vill du ta hand om dina händer och naglar ordentligt är en bra rutin att smörja in med handkräm och nagelolja varje kväll för att stärka och återfukta. Vill du vara extra lyxig kan du lägga en fuktmask på händer och nagelband och dra på ett par bomullshandskar över natten.

Trevlig sommar!

/Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.