Läkemedel med avslappnande effekt

När vi skrattar, rynkar pannan och ler använder vi upprepande muskelrörelser som ger upphov till rynkor och linjer i ansiktet. Botox bedövar nervimpulserna till musklerna och reducerar på så sätt rynkor. Botox är en förkortning av botulinumtoxin typ A och är en av världens vanligaste medicinska estetiska behandlingar.

Behandlingar med Botox utförs av leg. sjuksköterska Marianne Andersson, klinikchef på Akademikliniken i Norrköping, som kommer till oss i Nyköping. Med vår gemensamma kompetens vägleder vi och tar fram förslag på individuellt anpassade behandlingar.

Exempel då en behandling med Botulinumtoxin kan vara lämplig

  • Vid markerade linjer mellan ögonbrynen (argrynkan) som får dig att se trött, arg eller ledsen ut.
  • Ansiktsmuskulatur som orsakar rynkor runt ögonen (kråksparkar) och de horisontella linjerna i pannan.
  • Olika typer av asymmetrier i ansiktet.

Botox kan även användas medicinskt för att behandla överdriven svettning (hyperhidros), migrän, överaktiv käkmuskulatur (tandgnissling) och muskelspasmer.

Botox i förebyggande syfte

För den som har utpräglade anlag för att utveckla markerade rynkor eller en mycket aktiv ansiktsmuskulatur kan förebyggande behandling vara lämplig.

Behandlingen

Behandlingen i sig går fort. Med en fin nål injiceras Botox i området för behandling. En behandling med Botox är väldigt säker om den utförs på rätt sätt. Efter behandlingen kan du känna dig lite öm. Du kan också få lätt huvudvärk dagarna efter behandlingen.


Prisexempel inkl. touch-up:
1 område, exv glabella/bekymmersrynka: 3 000 kr
2 områden, exv glabella + panna: 3 500 kr
3 områden, exv glabella + panna + ögonrynkor/kråksparkar: 4 000 kr
Gummy-smile: 1 500 kr
Läppkant: 1 500 kr

Vi dokumenterar och följer upp alla behandlingar noggrant.


10 saker som du bör ha koll på inför din injektionsbehandling

Injektionsbehandlingar med fillers och botox har blivit allt vanligare i Sverige. Trots att dessa behandlingar kan medföra hälsorisker finns idag ingen specifik lagstiftning för estetiska behandlingar.

Akademikliniken har satt ihop en lista med 10 saker som du själv måste kolla upp inför din injektionsbehandling. Här hittar du listan.