Vad är Profhilo?

Profhilo är en ­filler baserad på hyaluronsyra men skiljer sig från traditionella fillers. Det gör den genom att vara vävnadsstärkande med högkoncentrerad, stabiliserad hyaluronsyra som injiceras strax under hudytan. Under ytan flyter Profhilo ut och fortsätter att dra till sig fukt. Det här ger en fylligare, slätare och fastare hudstruktur. Profhilo går utmärkt att använda tillsammans med andra estetiska behandlingar.

Vem passar Profhilo för?

Alla som har tecken på åldrande hud och skulle ha nytta av en behandling med hudfiller kan även behandlas med Profhilo. Behandlingen ger en anti ageing-effekt genom att huden stramas upp och hudkvaliteten förbättras. Låter detta som en behandling för dig? Boka en konsultation och få reda på vad Profhilo kan göra för just din hud.

Hur går en Profhilobehandling till?

Först och främst sker en konsultation med certifierad injektionssjuksköterska, vår samarbetspartner Marianne Andersson, som också är specifikt utbildad på Profhilo. Under konsultationen får du svar på alla dina frågor och din behandlare gör en bedömning om Profhilo är den rätta behandlingen för dig. Konsultationen inklusive en första behandling tar ca 30minuter.

När man sedan genomför en behandling, injiceras 10 punkter i det område som skall behandlas för bästa för bästa spridningseffekt.

Vilket resultat kan jag förvänta mig?

Produkten stannar i huden i ungefär 28 dagar. Genom långsam frisättning av hyaluronsyra under denna tid aktiveras fyra olika typer av kollagen och elastin. Efter 4 veckor bör man göra en uppföljande behandling för att uppnå bästa resultat. Fullt resultatet förväntas efter 2-3 månader. Det slutliga resultatet håller i ca 6 månader då det sedan är dags en kompletterande behandling.

Vill du vet mer vad Profhilo kan gör för dig, boka tid hos vår samarbetspartner leg ssk Marianne Andersson, (klinikchef på Akademikliniken i Norrköping).

Behandlingen kostar 3 500 kr /injektion.