Unik hudföryngringsbehandling

Placelet Rich Plasma – PRP

Platelet Rich Plasma (PRP) är blodplasma som har berikats med blodplättar, trombocyter. PRP innehåller flera olika tillväxtfaktorer och andra cytokiner som stimulerar läkning av ben och mjuk vävnad. En snabb, vältolererad behandling med kroppens egna ämnen.

I själva verket är PRP en injektionsbehandling med ditt eget blod. I blod finns trombocyter, i dessa trombocyter finns en mängd olika proteiner som fungerar som tillväxthormoner för kroppens celler och vävnader. När vi skär oss i huden så aktiveras blodplättar, så att immunsystemet börjar reparera skadan. Genom att ta ut några ml av patientens eget blod från en ven i armen, för att sedan injicera tillbaka detta, så startar man en inflammatorisk process och kroppen återfår konstruerad vävnad.

Varför välja en PRP – Platelet Rich Plasma behandling?

När vi människor åldras så förlorar huden sin elasticitet, det som försvinner från kroppen är hyaluronsyra samt vårt kollagen, PRP återskapar dessa ämnen i huden. Resultatet ger en yngre och tåligare hud med färre rynkor och ökad elasticitet.

Det är även den perfekta behandlingen för dig som önskar en ”naturlig” behandling då materialet är ditt eget. Resultatet av behandlingen är permanent men åldrandet fortskrider och du rekommenderas att göra 1 behandling per år för bibehållet resultat.

För ansikte, hals och dekolletage gäller 3 behandlingar med 2-4 veckors mellanrum. För hårstimulering, dvs vid skallighet rekommenderas 4 behandlingar med 4 veckors mellanrum.

2-3 dagar innan behandlingen bör du dricka extra mycket vatten för bästa effekt.

Vår leg. sjuksköterska Marianne Andersson erbjuder alltid konsultation innan behandling.

Pris: Från 2 500 kr per behandling som tar 40 – 60 min